Καλοκαιρινά γλυκά: Εκτός από το παγωτό, υπάρχουν πάρα πολλά καλοκαιρινά γλυκά, που μας έφτιαχνε η μαμά μας και μάλιστα γίνονται αμέσως!
Μπορεί το παγωτό να θεωρείται το νούμερο ένα καλοκαιρινό γλυκό, όμως υπάρχουν πολλά γλυκά που αξίζει να τα δοκιμάστε το καλοκαίρι.
Σίγουρα θα θυμάστε τις μαμάδες σας να φτιάχνουν γλυκά ψυγείου, με μπισκότα, κακάο, σοκολάτα και άλλα απλά υλικά, που δεν χορταίναμε να τρώμε.
Με απλά λοιπόν υλικά και πολλή γεύση σας δείχνουμε τρία εύκολα καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου για να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους.
4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
Περίπου μισό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1/2 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλά ωμά και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή άλλο ξηρό φρούτο
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά και να έχουμε μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας.
Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα σπάζοντας τα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τρίμματα.
Ανακατεύουμε με το κουτάλι και προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο και αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα το μείγμα μας σε σχήμα «κορμού» και τυλίγουμε στερεώνοντας το με το αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως!
1 φάκελο κρέμας ζαχαροπλαστικής
14 μπισκότα πτι μπερ
14 μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας
150 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, σε θερμοκρασία δωματίου
Ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ έχετε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου.
Το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αφήνετε μέσα στο μπολ το μισό μείγμα βουτύρου και το υπόλοιπο το μεταφέρετε σε μπολάκι για αργότερα.
Ρίχνετε στο μπολ με το μισό μείγμα βουτύρου μερικές κουταλιές κρέμας ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας στο μπολ λίγο βούτυρο και λίγη κρέμα εναλλάξ ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας με το μίξερ ώστε να ενσωματώνονται πλήρως.
Παίρνετε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη καλύπτετε καλά με αλουμινόχαρτο στη βάση και τα τοιχώματά της φροντίζοντας να καλύπτονται και οι 4 πλευρές της. Σ
τρώνετε στη βάση 4 μπισκότα πτι μπέρ βανίλιας, κόβετε κομμάτια από μπισκότα και καλύπτετε τα κενά που θα υπάρχουν. Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε το 1/4 της ποσότητας της κρέμας ζαχαροπλαστικής. Από πάνω στρώνετε 4 μπισκότα σοκολάτας και καλύπτετε τα κενά με κομμάτια μπισκότων.
Πάνω στα μπισκότα στρώνετε άλλο 1/4 της κρέμας.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση μπισκότων βανίλιας, 1/4 κρέμας και τέλος με στρώση μπισκότων σοκολάτας και τελευταία στρώση την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζετε στο multi τα κομμένα μπισκότα βανίλιας που σας περίσσεψαν και τα θρυμματίζετε σε τρίμμα. Τα μεταφέρετε σε μπολ.
Θρυμματίζετε στο multi και τα κομμένα μπισκότα σοκολάτας και τα μεταφέρετε στο ίδιο μπολ.
Τρίβετε τη σοκολάτα , τη προσθέτετε και αυτή στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν.
Πασπαλίζετε το γλυκό σας με το μείγμα μπισκότου σοκολάτας σε όλη την επιφάνειά του, καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Την επομένη ξεφορμάρετε σε πιατέλα το κορμό σας τον κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
1½ λίτρο γάλα φρέσκο
600 γρ κρέμα γάλακτος
170 γρ κορν φλαουρ
400 γρ ζάχαρη
3 κγ βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκους
1 κ.σ βούτυρο
24 φρυγανιές
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλας
200 γρ ζελέ κεράσι ή φράουλα
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό τα 200γρ ζάχαρη, τη κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη.
Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το κρατάμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή της κρέμας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν καλά.
Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, μοιράζουμε τη κρέμα σε δυο μπολ. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά και την κρατάμε στην άκρη.
Βουτάμε τις φρυγανιές μια μια στο σιρόπι και τις στρώνουμε σένα ταψάκι ή πυρέξ.
Ρίχνουμε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα και τη απλώνουμε σε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές και από πάνω στρώνουμε την λευκή κρέμα.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν οι κρέμες.
Τέλος βάζουμε το ζελέ και πάλι στο ψυγείο για να πήξει και σερβίρουμε.
Στα παραπάνω καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου, μπορείτε αν δεν σας αρέσει κάποιο υλικό να μην το χρησιμοποιήσετε όπως για παράδειγμα τα αμύγδαλα ή την κανέλα.
Φτιάξτε λοιπόν κι εσείς κάποιο από τα παραπάνω γλυκά και κερδίστε τις εντυπώσεις!
Καλά μαγειρέματα και καλή απόλαυση!