Φαγητά με κιμά: Είστε λάτρεις των φαγητών με κιμά, αλλά δεν ξέρετε πως να φτιάξετε μία αντίστοιχη συνταγή; Παρακάτω ακολουθούν τρεις υπέροχες και εύκολες συνταγές για να μαγειρέψετε για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Φαγητά με κιμά – Κόκκινες πιπεριές, με κιμά: Υλικά συνταγής
– Κιμάς (σ.σ. 500 γραμμάρια)
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
– Λίγα φύλλα από θυμάρι
– Αλάτι και πιπέρι
– 4 κόκκινες πιπεριές «καμπάνες», κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σποράκια
– 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
Φαγητά με κιμά – Κόκκινες πιπεριές, με κιμά: Εκτέλεση συνταγής
– Προθερμαίνετε το φούρνο.
– Ρίχνετε κρεμμύδι και σκόρδο για να σοταριστούν στο τηγάνι.
– Προσθέστε μανιτάρια και φύλλα θυμαριού και μπαχαρικά.
– Αφήστε το μείγμα να δέσει.
– Απλώστε τις πιπεριές σε ένα ταψί.
– Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
– Γεμίστε τις πιπεριές με κιμά.
– Ψήστε τις πιπεριές για 25 λεπτά.
– Ρίξτε τυρί τριμμένο.
– Αφήστε να ψηθούν ακόμη δέκα λεπτά και θα είναι έτοιμες.
Φαγητά με κιμά – Κιμαδόπιτα: Υλικά συνταγής
– Μοσχαρίσιος κιμάς (σ.σ. 500 γραμμάρια)
– 750 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 3 αυγά
– 1/2 φλιτζάνι μπεσαμέλ, χωρίς αυγά
– 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
– 2 κουταλιές της σούπας γαλέτα
– 500 γραμμάρια φύλλο για πίτες
– Αλάτι και πιπέρι
– Κανέλα
Φαγητά με κιμά – Κιμαδόπιτα: Εκτέλεση συνταγής
– Βάλτε ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε σουρωτήρι με αλατόνερο και έπειτα ξεπλύντε τα.
– Σοτάρετε τα κρεμμύδια με βούτυρο για δύο λεπτά.
– Βάλτε κιμά, αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
– Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας από τη μπεσαμέλ για να τη φτιάξετε.
– Προσθέστε στον κιμά μπεσαμέλ, αυγά, τυρί και γαλέτα.
– Βουτυρώστε ένα μεγάλο ταψί.
– Απλώστε τα φύλλα στο ταψί, αφού πρώτα τα βουτυρώσετε.
– Χαράξτε τριγωνικά την πίτα, με το μαχαίρι.
– Ψεκάστε την πίτα με νερό.
– Βάλτε το ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου για πενήντα λεπτά.
Φαγητά με κιμά – Σουβλάκι: Υλικά συνταγής
– 230 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
– 1/3 φλιτζάνι τριμμένο αγγούρι
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 450 γραμμάρια κιμά
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
– 4 πίτες για σουβλάκι
– 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Φαγητά με κιμά – Αλλιώτικο σουβλάκι: Εκτέλεση συνταγής
– Αναμίξτε σε ένα μπολ πέντε υλικά.
– Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη.
– Αφήστε το στο ψυγείο.
– Αναμίξτε κιμά, με μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά.
Πλάστε τέσσερα μπιφτέκια.
Ψήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά.
– Γυρίστε τα από την άλλη μεριά στο μισό χρόνο.
– Κόψτε τα μπιφτέκια σε λεπτά κομμάτια και βάλτε τα στις πίτες.
– Προσθέστε μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και σος γιαουρτιού.