Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να ετοιμάσετε μία πολύ καλή συνταγή για το κολατσιό σας στη δουλειά; Επιθυμείτε να φτιάξετε μία συνταγή που να γεμίζει το δεκατιανό ή το απογευματινό σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε, τα βήματα της συνταγής, η οποία βρίσκεται παρακάτω.
Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της
Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– Ένα κιλό λευκό αλεύρι
– Δύο κούπες χλιαρό νερό
– Δύο κουταλιές του γλυκού αλάτι
– Ζάχαρη στα δάχτυλα
– Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Δύο φακελάκια μαγιά
– Λάδι για τηγάνισμα
Παραδοσιακές πίτες της Μάνης – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
– Ζυμώνουμε για να γίνει μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.
– Πλάθουμε τη ζύμη, ώστε να γίνει μία μπάλα.
– Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο πιάτο.
– Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα έως ότου να διπλασιαστεί.
– Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
– Μόλις κάψει καλά παίρνουμε, με τα δάχτυλα μικρές μπάλες ζύμης.
– Τραβάμε την κάθε μπάλα ζύμης, με τις άκρες των δακτύλων μας έως ότου πάρουν ένα οβάλ σχήμα.
– Όταν ροδίσουν, οι πίτες και από τις δύο πλευρές, τις βγάζουμε από το τηγάνι.
– Σερβίρουμε τις πίτες.
* Tip: Αξίζει να αναφερθεί πως οι πίτες τρώγονται τόσο ζεστές, όσο και κρύες.