Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου: Πρόκειται για μία πολύ ωραία και ευχάριστη συνταγή, την οποία είναι προτιμότερο να φτιάξει κανείς κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Αυτό, διότι είναι πολύ ελαφριά. Προσθέτει λιγοστές θερμίδες σε όποιον την επιλέξει και δεν πρόκειται ποτέ να νιώσετε αίσθημα βάρους στο στομάχι σας. Αναλυτικότερα:
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου – Εύκολη συνταγή:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκτός από βρώμη και ό,τι αλεύρι θέλεις. Μπορείς να βάλεις κλασικό λευκό αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου αλλά και αλεύρι από ρεβύθια. Η επιλογή είναι δική σου. Αντικατέστησε το 1/2 φλ. βρώμη με 1/2 φλ. αλεύρι της επιλογής σου.
Οι διαφορές στην υφή και στη γεύση είναι πολύ μικρές.
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου – Εύκολη συνταγή: Απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα
– Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη τους κολοκυθοκεφτέδες;
Μπορείς να τους βάλεις μέσα σε ένα τάπερ και να τους διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι και για 3 μήνες. Όταν θέλεις να τους φας απλά τους βγάζεις από την κατάψυξη και τους ζεσταίνεις στον φούρνο ή και στην τοστιέρα.
– Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος τι μπορείς να βάλεις;
O άνηθος ταιριάζει πάρα πολύ με τα κολοκύθια. Αν όμως δεν σου αρέσει μπορείς να βάλεις μέντα, μαϊντανό ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλεις.
– Μπορείς να μην βάλεις αυγό στη συνταγή σου;
Μπορείς να αντικαταστήσεις το αυγό σου με 1 κ.σ. λιναρόσπορο αραιωμένο σε 3 κ.σ. νερό.
– Φέτα ή παρμεζάνα ή τίποτα από τα δύο;
Η φέτα θα κάνει λιγό πιο ζουμερούς τους κολοκυθοκεφτέδες σου και η παρμεζάνα λιγότερο ζουμερούς. Μπορείς όμως να μην βάλεις τίποτα από τα δύο.
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου – Υλικά συνταγής για 16 μικρούς κεφτέδες
(όσο πιο μικροί τόσο καλύτερα θα ψηθούν):
3 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. άνηθο
1 αυγό
1 φλ. βρώμη
1 φλ. κατσικίσια φέτα τριμμένη ή 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη (αν θέλεις)
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου – Εκτέλεση συνταγής:
Ξεκίνα χτυπώντας τα κολοκύθια στο μπλέντερ. Στιψ’τα με τα χέρια σου έτσι ώστε να μην έχουν πολλά υγρά.
Ρίξε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πρόσθεσε και το αυγο και ανακάτεψε.
Ρίξε στο μπολ το κολοκύθι, τη βρώμη, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άπλωσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι φτιάχνε κεφτέδες κολοκυθιού και βάζε τους στο ταψί.
Ψήσε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά από την μια μεριά και για άλλα 12-15 μεριά από την άλλη.
Βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε τους κολοκυθοκεφτέδες σου ζεστούς μαζί με γιαούρτι.
Στο γιαούρτι σου μπορείς να ρίξεις 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρέσκο άνηθο για να γίνει πιο γευστικό. Προσωπικά βάζω και 3-4 σταγόνες sriracha suace (η οποία είναι καυτερή αλλά την λατρεύω).
Κάθε κεφτές (χωρίς φέτα ή παρμεζάνα) έχει 32 θερμίδες.
Σημείωση: Οι κολοκυθοκεφτέδες αυτοί επειδή είναι φτιαγμένοι στον φούρνο δεν γίνονται πολύ τραγανοί. Επομένως τρώγονται τέλεια και ζεστοί και κρύοι.