Τηγανόψωμο: Επιθυμείτε να κάνετε μία υπέροχη και αλμυρή συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τηγανόψωμο. Πρόκειται για μία παρασκευή, η οποία περιέχει μέσα τρίμματα από φέτα. Παρακάτω θα βρείτε όλα τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσετε για να το φτιάξετε. Αναλυτικότερα:
Τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φακελάκι ξερή μαγιά
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
– Αλάτι
– 1/2 κιλό φέτα σε τρίμματα
– Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
– Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
– Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας.
– Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
– Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
– Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.