Τούρτα του δεκαλέπτου: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, γευστικό και οικονομικό γλυκό; Τότε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα από την ακόλουθη συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικότερα:
– Μπισκότα πτι – μπερ
– Φρέσκο γάλα
– Καστερ πάουντερ
– Κανονική ζάχαρη
– Άχνη ζάχαρη
– Καρύδα (προεραιτικά)
– Τούρτα του δεκαλέπτου: Σε πρώτη φάση, σπάμε σε ένα τσέρκι η εναλλακτικά σε ένα ταψί , ένα πακέτο και ένα ακόμα μισό μπισκότα. Τα μπισκότα μας θα πρέπει να είναι πτι – μπερ.
– Σε δεύτερη φάση, κάνουμε και μια κρεμά. Χρησιμοποιούμε, ένα λίτρο γάλα, ογδόντα γραμμάρια καστερ πάουντερ και έξι κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τη συγκεκριμένη ζάχαρη τη ρίχνουμε καυτή στα μπισκότα.
– Σαν τρίτο βήμα προσπαθούμε το συγκεκριμένο μείγμα που έχουμε φτιάξει να το ανακατέψουμε και να το ισιώσουμε.
– Το τέταρτο βήμα μας έχει ως εξής: Χτυπάμε ένα μορφατ μεταλλικό κουτί, με μισό φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα.
– Ποιο είναι το πέμπτο βήμα: Αφού πρώτα κρυώσουν καλά τα μπισκότα, τη βάζουμε απαλά από πάνω τους.
– Εξτρά κόλπο: Σε περίπτωση που το επιθυμούμε, διότι είναι προαιρετικό, ρίχνουμε και καρύδα από πάνω.
– Ποιο είναι το τελευταίο βήμα της συνταγής: Τοποθετούμε το ταψί, με το γλυκό που έχουμε φτιάξει στο ψυγείο του σπιτιού μας γα να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει καλά το γλυκό που δημιουργήσαμε, το βγάζουμε έξω και κόβουμε κομμάτια για να κεράσουμε τους φίλους, την οικογένειά μας ή τους καλεσμένους μας.