toyrta-napoleon-i-mystiki-syntagi-gia-to-italiko-milfeig-me-tin-pio-ploysia-krema-43925
16:58

Τούρτα Ναπολέων: Η μυστική συνταγή για το Ιταλικό μιλφέιγ με την πιο πλούσια κρέμα

16:58
Newsroom

Τούρτα Ναπολέων: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε ένα πεντανόστιμο γλυκό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει. Αναλυτικότερα:

Τούρτα Ναπολέων – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τούρτα Ναπολέων – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

– 300 έως 350 γραμμάρια αλεύρι (σ.σ. επιπλέον 2 έως 3 κουταλιές της σούπας σε περίπτωση που χρειαστεί)

– 150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1 κουταλιά του γλυκού σόδα

– 100 ml σπορέλαιο

– 100 ml γάλα

– 1 αβγό

– 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

Για την κρέμα βανίλιας:

– 1 λίτρο γάλα

– 9 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

– 4 χτυπημένα αβγά

– 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

– 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εκχύλισμα

– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 1 πακέτο μπισκότα τύπου dijestive (σ.σ. θρυμματισμένα στο μούλτι)

– 1 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου

Advertisement

Τούρτα Ναπολέων: Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη:

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

– Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, το μπέικιν πάόυντερ, τη σόδα, το σπορέλαιο, το γάλα, το αβγό και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μία ζύμη ούτε πολύ μαλακή, αλλά ούτε πολύ σφιχτή.

– Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, τα οποία πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

– Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο 26-28 εκ.

– Απλώνουμε τη ζύμη σε στρόγγυλο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια.

– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Οι ζύμες ψήνονται ξεχωριστά, αλλά μπορούμε να βάλουμε 2-3 ταψιά ταυτόχρονα στο φούρνο στον αέρα.

– Αφήνουμε τα φύλλα στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.

Για την κρέμα βανίλιας:

– Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150ml γάλα , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.

– Προσθέτουμε τα αβγά, τη μαύρη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

– Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.

– Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.

– Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι η κρέμα να το απορροφήσει όλο.

– Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει καλά.

– Σε μία στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενο πάτο τοποθετούμε το πρώτο ψημμένο φύλλο.

– Προσθέτουμε λίγη κρέμα και συνεχίζουμε εναλλάξ φύλλο-κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

– Φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει λίγη κρέμα την οποία απλώνουμε επάνω από το τελευταίο φύλλο.

– Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 60 λεπτά.

– Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο μπισκότο και το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.

Advertisement

Advertisement