Ρυζόγαλο: θέλετε να κάνετε ένα ευχάριστο γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ιδανικό για την εποχή; Δηλαδή, ένα γλυκό, το οποίο δεν είναι της κατάψυξης για να μας πονέσει ο λαιμός, αλλά είναι ψυγείου για να μας δροσίσει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε ρυζόγαλο, το οποίο είναι πολύ νίοστιμο.
– 3/4 κούπα τσαγιού γλασέ
– 2 κούπες νερό
– 1/4 κουταλάκι αλάτι
– 1 λίτρο γάλα
– 1 φακελάκι ολόκληρο άνθος αραβοσίτου βανίλια
– 1 μασουράκι βανίλια
– 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη (δοκιμάστε και ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
– Κανέλα
– Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι με νερό καλά.
– Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το αλάτι και το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
– Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα, κρατώντας μισό φλιτζάνι να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου.
– Προσθέτουμε και την βανίλια και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια περίπου για 5 λεπτά.
– Προσθέτουμε και το γάλα με το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά το μείγμα θα πήξει ελαφρά
– Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράσετε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια.
– Όταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα.
– Αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
* Προσοχή: Αν θέλουμε αντί για άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιούμε κορν φλάουρ κι αντί για βανίλια λίγη κοπανισμένη μαστίχα. Όταν κρυώσει πήζει. Καλή Επιτυχία!