Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε ξεκινήσει να προσέχουμε τη διατροφή μας, μιας και το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά και θέλουμε να βγούμε στις παραλίες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Πέτρος Συρίγος έχει την απόλυτη συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.
Φτιάχνεται πανεύκολα με ελάχιστα υλικά.
Τι θα χρειαστείς
Για τη βάση
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα
- 80 ml ζεστό γάλα
Για το γιαούρτι
- 100 γρ ζελέ φράουλα
- 200 ml ζεστό νερό
- 200 ml παγωμένο νερό
- 1 κιλό γιαούρτι
- 20 φράουλες
- 4 φέτες ανανά
Για το ζελέ
- 100 γρ ζελέ φράουλα
- 200 ml ζεστό νερό
- 200 ml κρύο νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
- Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.
- Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι.
- Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.
- Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.