Ποιος δεν θέλει μόνιμα ένα κέικ να υπάρχει για ώρα ανάγκης στην κουζίνα του; Επειδή όλη θέλουν, βρήκαμε την συνταγή για το πιο αφράτο κέικ της ζωής σας που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι.
250 γρ βούτυρο
4 αυγά
500 γρ αλεύρι φαρίνα
300γρ ζάχαρη
1.5 ποτήρι γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
3 κ.σ κακάο
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.
Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μας.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Σταματάμε το χτύπημα χωρίζουμε το μείγμα και στο μισό βάζουμε το κακάο.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα λίγο από το λευκό μείγμα μετά λίγο από το σοκολατένιο και μετά ξανά άσπρο και τέλος ότι απέμεινε από το σοκολατένιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.
Το αφράτο κέικ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.