Παστίτσιο χωρίς Κιμά: Επιθυμείτε να κάνετε ένα υπέροχο παστίτσιο, διαφορετικό από τα άλλα; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε παστίτσιο χωρίς κιμά; Κι όμως, μπορείτε να το φτιάξετε και να βγει και πεντανόστιμο. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:
– 1/2 κιλό πένες. – 1/2 κιλό τυρί φέτα (σ.σ. θρυμματισμένη). – 1/4 ρεγκάτο (σ.σ. τριμμένο). – 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα. – 2 αυγά. – Αλάτι. – Πιπέρι. – Μοσχοκάρυδο (σ.σ. τριμμένο).
– Σ’ ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο. – Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια. – Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς. – Ανακατεύουμε τα αυγά, με το γάλα και τα μπαχαρικά. – Προσθέτουμε τα συγκεκριμένα υλικά (σ.σ. τα αυγά, το γάλα και τα μπαχαρικά) στο πυρέξ που έχουμε τοποθετήσει τις πένες. – Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για μερικά λεπτά. – Ψήνουμε το πυρέξ μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Εναλλακτικά, ψήνουμε έως ότου να πάρει χρώμα, το φαγητό μας. Γενικότερα, η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά (σ.σ. ανάλογα με το φούρνο). Προσοχή! Θα πρέπει, όμως, να ελέγχετε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, το φούρνο, ώστε να μην παραψηθεί, το φαγητό.