Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το κανταΐφι της τεμπέλας: Εύκολο σιροπιαστό γλυκό, καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου

13:30
Newsroom

Το κανταΐφι πρόκειται για ένα γλυκό ταψιού, το οποίο έχει κι αυτό τις ρίζες του στα βάθη της Μικράς Ασίας και φτιάχνεται με μια ειδική ζύμη, ινώδους μορφής. Το κανταΐφι περιέχει φιστίκι και μέλι που του προσδίδουν τραγανή και ιδιαίτερα γλυκιά γεύση ιστορία του κανταϊφιού.

Το γλυκό έχει κύριο συστατικό του το ψωμί. Φτιάχνεται από μια ειδική, θρυμματισμένη ζύμη (κανταΐφι), ινώδους μορφής, η οποία παράγεται από σιτάρι και νερό -ωστόσο η φυλλοειδής αυτή ζύμη χρησιμοποιείται και για την παραγωγή μοναδικών αλμυρών ορεκτικών. Συνήθως, το γλύκισμα περιέχει ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φουντούκι, φιστίκια) και μέλι που του προσδίδουν τραγανή και ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.

Advertisement

Το κανταΐφι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές γλυκό στις Αραβικές χώρες όπως είναι ο Λίβανος και η Αίγυπτος και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη και στον πρώην Οθωμανικό κόσμο, στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Συνήθως συνοδεύεται με παγωτό καϊμάκι και σερβίρεται, κατά κύριο λόγο, με ελληνικό καφέ και σπανιότερα με ρακί και ούζο.

Advertisement

Advertisement

 

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλού κανταΐφι
1βιτάμ
200 γρ. καρύδια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα

για το σιρόπι
950 γρ ζάχαρη
600 γρ νερό
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

Advertisement

Εκτέλεση:

TAGS:
Advertisement