Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Advertisement
Πορτοκαλόπιτα κέικ: Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μπολ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέικιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.
Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα, ώστε να πιει με σιγά σιγά το σιρόπι.
Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.