to-kalytero-keik-portokalopita-poy-lionei-sto-stoma-89466
17:32

Το καλύτερο κέικ πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα

Πορτοκαλόπιτα κέικ: Αυτή είναι η συνταγή για μια υπέροχη πορτοκαλόπιτα η οποία λιώνει στο στόμα. Είναι αρκετά εύκολη, γρήγορη και φθηνή συνταγή. Τα υλικά αυτά, φτιάχνουν περίπου ένα ταψάκι σε μέγεθος τούρτας.

Πορτοκαλόπιτα κέικ: Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
  • 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 20 γραμ.
  • ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
  • 1 και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
  • 2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Advertisement

Πορτοκαλόπιτα κέικ: Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάζουμε σε μπολ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέικιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.
  4. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.
  5. Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
  6. Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα, ώστε να πιει με σιγά σιγά το σιρόπι.

Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.

Διαβάστε Επίσης:

Γιαουρτόπιτα: Η μυστική συνταγή της Γιαγιάς με σιμιγδάλι και λεμόνι

Πρέβελη Κρήτης: Η μαγευτική παραλία που θυμίζει αφρικανική όαση

Η Ευγενία Μανωλίδου βγήκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και μοιράζει φυλλάδια του Άδωνι

Advertisement

Advertisement