Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι: Το Πάσχα πέρασε και στα περισσότερα σπίτια έχει μείνει σίγουρα ένα τσουρέκι για περίσσευμα. Σε περίπτωση που δεν έχετε σκοπό να το καταναλώσετε, δεν πρέπει να το πετάξετε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε γλυκό ψυγείου. Αναλυτικότερα:
– Τσουρέκι που μας περίσσεψε
– 1 λίτρο γάλα
– 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 300 ml κρέμα γάλακτος
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
– 400 ml σιρόπι (σ.σ. 200 γραμμάρια ζάχαρη και 200 γραμμάρια νερό)
– 1 βανίλια
– Κανέλα
– Λίγη καραμέλα
– Μαζεύουμε τα υλικά μας
– Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις στρώνουμε σε πυρέξ ή μπολ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15′. Όταν βγάλω από το φούρνο σιροπιάζω.
– Στα 500ml. γάλα διαλύουμε το κορν φλαουρ και στα υπόλοιπα διαλύω (πάνω στο μάτι) τη ζάχαρη.
– Κατόπιν ρίχνουμε και αυτό που έχουμε διαλύσει το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
– Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20′. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι.
– Στρώνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
– Προσθέτουμε την κανέλα και την καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.