Κοτόπουλο Hasselback: Μπορεί να έχετε ακούσει για τις Hasselback πατάτες ή τα μήλα. Μπορεί πάλι, να μην έχετε ακούσει τίποτα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Πρόκειται για πατάτα, η οποία έχει τεμαχιστεί πολλές φορές, αλλά όχι έως κάτω. Για να κάνετε πιο νόστιμο το φαγητό, μπορείτε να τοποθετήσετε στα κενά βούτυρο, τυρί ή οτιδήποτε προτιμάτε.
Πλέον, οι πατάτες δεν είναι μόνο hasselbacked φαγητό. Ακολουθεί μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο Hasselback, την οποία είναι βέβαιο πως θα αγαπήσετε.
Υλικά συνταγής:
– 1 κουταλιά ελαιόλαδο
– 1 ½ φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
– ¼ φλιτζάνι τυρί ρικότα
– 2 στήθη από κοτόπουλο
– 1/8 φλιτζάνι τυρί τσένταρ λευκό
– τριμμένη πάπρικα
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
– Προθερμαίνεται το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέστε ελαιόλαδο στο τηγάνι σας.
– Βάλτε το σπανάκι και ζεστάνετε για περίπου 5 λεπτά.
– Ανακατέψτε το σπανάκι με την κουτάλα σας.
– Αφήστε το σπανάκι να ζεσταθεί για άλλα τριάντα δευτερόλεπτα έως και ένα λεπτό.
– Αφαιρέστε το σπανάκι από τη φωτιά.
– Αφήστε το σπανάκι σας να κρυώσει.
– Καθαρίστε τα στήθη από το κοτόπουλο.
– Κόψτε τις σχισμές κατά ένα εκατοστό.
– Βεβαιωθείτε πως οι περικοπές σας δεν φτάνουν μέχρι κάτω. Γενικότερα, όμως, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας γι’ αυτό.
– Ανοίξτε τις περικοπές και γεμίστε σπανάκι στο εσωτερικό από το κοτόπουλο.
– Ρίξτε αλάτι στο κοτόπουλο.
– Ρίξτε, όσο πιπέρι πρέπει στο κοτόπουλο.
– Πασπαλίστε το κοτόπουλο, με τριμμένο τυρί τσένταρ.
– Πασπαλίστε τελευταία την πάπρικα στο κοτόπουλό σας. Αυτό, το κόλπο, θα δώσει χρώμα στο κοτόπουλό σας, αλλά και την καπνιστή γεύση, που χρειάζεται.
– Βάλτε το κοτόπουλο σας σε ένα ταψί.
– Κρατήστε το κοτόπουλο στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως 25 λεπτά.