Παραδοσιακό τηγανόψωμο: Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Δηλαδή, από την προγιαγιά στη γιαγιά μας και έπειτα στη μητέρα μας. Πλέον, ήρθε η ώρα να τη μάθουμε και εμείς, ώστε να φτιάχνουμε και να προσφέρουμε και στους άλλους, αυτή την υπέροχη συνταγή. Αναλυτικότερα:
Παραδοσιακό τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Παραδοσιακό τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
– 1 φακελάκι μαγιά ξερή
– 500 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κούπα τυρί φέτα
– Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Παραδοσιακό τηγανόψωμο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε.
– Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίχνεται όλο το αλεύρι, ανοίγεται μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα από το πρώτο μπολ.
– Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει και να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.
– Τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί.
– Κόβετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού μήλου
– Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα. Ρίχνετε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.
– Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λίγο πιο μικρό έτσι ώστε με το περίσσεμα τού κάτω να διπλωθεί και να κλείσει το επάνω αφού το πιέσετε περιφεριακά με τα δάκτυλά σας.
– Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
– Αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά.