Οι τηγανίτες γιαουρτιού είναι αφράτες και ελαφριές, μία ιδανική συνταγή, είτε για το πρωί, είτε για απογευματινό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μία συνταγή που μπορείτε να καταναλώσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπου, είτε αλμυρές με τυριά, είτε γλυκές με μέλι, μερέντα και μαρμελάδα.
1 ποτήρι γιαούρτι. 3 κουταλάκια μπέκιν, 2 αυγά, 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο, 1 1/2 ποτήρι αλεύρι, 1 κουταλάκι αλάτι, Λίγο λάδι για το τηγάνι
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο. Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές. Μπορούμε να τις φάμε ζεστές ή κρύες.