Υπάρχει πιο νόστιμος μεζές από τα τηγανιτά κολοκυθάκια; Ασφαλώς και όχι… Ειδικά να έχετε πετύχει το τηγάνισμα και είναι τραγανή η κρούστα
Πόσες φορές δεν καθόμασταν σαν παιδιά στην αυλή και οι μαμάδες ή οι γιαγιάδες μας, κερνούσαν εμάς και τους φίλους μας, τηγανιτά κολοκυθάκια, με κουρκούτι; Η απάντηση είναι πάρα πολλές! Ωστόσο, πλέον ήρθε η σειρά μας να μαγειρέψουμε για τα παιδιά μας και τους φίλους τους, την ίδια αγαπημένη συνταγή, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στα δυο… και μετά σε φέτες..
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν για 2 με 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ: ΛΕΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.
Advertisement
Για να έχουμε επιτυχία στο χυλό το πρώτο μυστικό μας….. κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ.
Το δεύτερο μυστικό μας…. Η μπύρα θα είναι πολύ παγωμένη και χωρίς αφρό.
Αδειάζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ., ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ένα φλιτζάνι μπύρα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά- σιγά και την υπόλοιπη μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό αλλά όχι πολύ σφιχτό.
Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους.
Προσθέτουμε τον πελτέ ή τα μυρωδικά και τον χτυπάμε λίγο με το σύρμα..
Πρέπει να έχουμε ένα παχύρρευστο αφράτο χυλό.
Advertisement
Τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μία ώρα τουλάχιστον…
Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα.
Τα στεγνώνουμε πολύ καλά… Δεν πρέπει να έχουν νερά.
Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά.
Όταν κάψει, βουτάμε μία -μία φέτα από τα κολοκυθάκια μας στο χυλό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι – Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση με το που ολοκληρώνεται η διαδικασία, να είναι τραγανά και ζεστά (αν και διατηρούνται τραγανά για αρκετή ώρα).
Αυτό ήταν, έτοιμη η συνταγή! Μπορείτε να κεράσετε τα παιδιά σας και τους φίλους τους, με τα υπέροχα τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι και να γίνεται κι εσείς παιδιά μαζί τους, τρώγοντας ξανά την αγαπημένη συνταγή των παιδικών σας χρόνων.