Γλυκά χωρίς ζάχαρη: Επιθυμείτε να φτιάξετε κάποιο υγιεινό γλυκό για εσάς και την οικογένειά σας; Επιθυμείτε να κερνάτε γλυκά στα παιδιά σας και τους φίλους τους; Τότε, η καλύτερη λύση είναι να φτιάξετε κάποιο γλύκισμα, αλλά χωρίς ζάχαρη. Πώς θα το πετύχετε, αυτό; Δεν έχετε, παρά να δείτε τις ακόλουθες τέσσερις προτάσεις και να διαλέξετε την καλύτερη. Αναλυτικότερα:
Υλικά:
– 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις. – 250 γρ μέλι. – 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό. – 80 ml φυτικό λάδι. – 3 αβγά. – 2 λεμόνια, ξύσμα. – 1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ. – 1 κγ σόδα. – Μια πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στο μίξερ. – Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά. – Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. – Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη. – Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Υλικά:
– Μισό φλιτζάνι βρώμη. – Μισή κουταλιά του γλυκού baking powder. – Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα. – Μισή της κουταλιάς του γλυκού αλάτι. – 2 ασπράδια αυγού. – Μισό φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά. – 1 μπανάνα. – 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Εκτέλεση:
– Βάζετε τη βρώμη, την κανέλα και το αλάτι στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. – Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα. – Προσθέτετε την αλεσμένη βρώμη στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύετε. – Μετά το ψήσιμο σερβίρετε με λίγο μέλι και φέτες μπανάνας.
Υλικά: – 4 μήλα. – 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο. – 4 φλ. φαρίνα. – 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα. – 1 κ. γλ. αλάτι. – 1/2 κ. γλ. κανέλα. – 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο. – 4 κ. γλ. μέλι. – 1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Εκτέλεση:
– Καθαρίζουμε τα μήλα και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν πολτό μήλου. – Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι και ανακατεύουμε. – Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια, τα καρύδια και τη φαρίνα. – Ζυμώνουμε αρκετά και πλάθουμε τα μπισκότα. – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Υλικά:
– 4 1/2 φλ. αλεύρι. – 1 φλ. βούτυρο. – 1 φλ. μέλι. – 2 κ.γλ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ). – 1 κ.γλ.. μοσχοκάρυδο. – 1 κ.γλ. κανέλλα. – 2 κ.γλ. μπέικιν παουντερ. – 1/2 φλ. γάλα. – 2 δόσεις βανίλια σκόνη. – Ξύσμα από 1 λεμόνι. – 1 πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C. – Ανακατεύουμε τ το τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μπέικιν και το αλάτι. – Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. – Ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. – Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί τόσο όσο να μη κολλάει στα χέρια. – Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1/2 εκ. και με μια φόρμα κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε. – Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν άλλα 5 λεπτά μέχρι να τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα.