teleios-kormos-sokolatas-me-kinder-bueno-poy-tha-enthoysiasei-toys-pantes-fetos-stis-giortes-60101
11:03

Τέλειος κορμός σοκολάτας με Kinder Bueno που θα ενθουσιάσει τους πάντες φέτος στις γιορτές

11:03
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Κορμός με Kinder Bueno: Μια φανταστική συνταγή για ένα κορμό με γέμιση kinder bueno που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σας.

Κορμός με Kinder Bueno: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Για τη γέμιση

  • 200 γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 μπάρες Kinder Bueno

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 παντεσπάνι σοκολατένιο

Κορμός με Kinder Bueno: Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
  • Λιώστε το βούτυρο.
  • Προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο λιωμένο βούτυρο
  • Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το τυρί τύπου Philadelphia και χτυπήστε το με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε για  1′  μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο. Προσθέτετε τη χτυπημένη σαντιγί και χτυπήστε για ακόμα 1′  μέχρι ενσωματωθεί.
  • Λιώστε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Kinder Bueno. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων για 20 με 30 δευτερόλεπτα. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα.
  • Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μείγμα του cheesecake ανακατέψτε καλά.
  • Έπειτα προσθέστε και τα μπισκότα
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω από το παντεσπάνι και ρολαρετε.
  • Τέλος βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • Βάζετε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνετε τον κορμό.
  • Κόβετε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρετε τον κορμό
  • Βάλτε τον κορμό ξανά στο ψυγείο μετά το γαρνίρισμα.

Όταν θέλετε να τον σερβίρετε απλά βγάλτε τον από το ψυγειο και κόψτε σε μερίδες.

Advertisement