Χριστουγεννιάτικο κέικ – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να ετοιμάσετε ένα πολύ γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για τις μέρες των εορτών; Δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε ένα πολύ ωραίο κέικ, ακολουθώντας την παρακάτω χριστουγεννιάτικη συνταγή.
– 800 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα
– 410 γραμμάρια φρούτα ανάμεικτα
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
– 1/2 κούπα (125 ml) χυμό πορτοκαλιού
– 1/3 φλιτζανιού (80 ml) κονιάκ
– 250 γραμμάρια λιωμένο βούτυο
– 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
– 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 1/2 κουταλιές του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά
– 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
– 1 φλιτζάνι (160 γραμμάρια) αμύγδαλα καβουρδισμένα
– 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή της αρεσκείας σας
– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
– Λαδώνετε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί.
– Τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί.
– Αναμειγνύετε αποξηραμένα φρούτα, ανάμεικτα φρούτα, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού σε μία κατσαρόλα.
– Ανακατεύετε σε φωτιά για 10 λεπτά.
– Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
– Αφήνετε το μείγμα για 30 λεπτά να κρυώσει.
– Προσθέστε το κονιάκ.
– Ανακατεύετε ξανά το μείγμα.
– Προσθέστε βούτυρο και ζάχαρη.
– Ανακατεύετε ξανά το μείγμα.
– Προσθέστε αλεύρι και μπαχαρικά.
– Προσθέστε αυγά.
– Ανακατεύετε ξανά το μείγμα.
– Απλώστε το μείγμα στο ταψί.
– Διακοσμήστε το κέικ με αμύγδαλα.
– Βάλτε το κέικ στο φούρνο.
– Ψήνετε για 3 ώρες και 15 λεπτά, καλύπτοντας το κέικ με αλουμινόχαρτο.
– Όταν είναι ζεστό απλώνετε μαρμελάδα βερίκοκο στην επιφάνεια του κέικ.
– Το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.
– Βάζετε μία πετσέτα από πάνω και το αφήνετε μερικές ώρες.