Γλυκό με μήλα και ρόδι – Εύκολο γλυκό: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν σιγά – σιγά και οι νοικοκυρές ξεκινούν τις προετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά την παρασκευή γλυκών, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε κάποια συνταγή. Μπορείτε απλά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
– 12 μήλα, τύπου Τριπόλεως
– 1 κιλό ζάχαρη
– Νερό
– Ξυλάκι κανέλας
– Βανίλια
– Σιρόπι ροδιού
– 2 φύλλα από αρμπαρόριζα
– Σαντιγί ή γιαούρτι ή κανέλα (σ.σ. αναλόγως, με τι θέλετε να συνοδεύσετε, το γλυκό σας)
– Καθαρίζουμε τα μήλα στο κέντρο.
– Βάζουμε τα μήλα μας σε μία κατσαρόλα, με μεγάλο πάτο.
– Προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας και μία βανίλια.
– Τοποθετούμε ένα κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό.
– Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
– Βράζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας για περίπου δέκα, με δεκαπέντε λεπτά.
– Αφαιρούμε τον αφρό από την κατσαρόλα.
– Αφήνουμε την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
– Το πρωί ρίχνουμε σιρόπι ροδιού και δύο φύλλα από αρμπαρόριζα.
– Βράζουμε ξανά την κατσαρόλα έως ότου δέσει το σιρόπι μας.
– Τοποθετούμε στο γλυκό μας για να το συνοδεύσουμε, σαντιγί, γιαούρτι ή κανέλα.