Αυγοφέτες – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό προϊόν για εσάς και για τα μέλη της οικογένειάς σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή και είναι βέβαιο πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Το βέβαιο είναι πως όλοι θα χορτάσουν και θα είναι ευχαριστημένοι.
– 8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
– 2 αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
– 8 φέτες ζαμπόν σε φέτες (σ.σ. ή γαλοπούλα)
– 8 φέτες τυρί του τοστ
– Βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα
– Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.
– Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
– Μπορείτε, αν θέλετε, να βάλετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα.
– Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό.
– Βουτάτε τις φέτες μία προς μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος.
– Τηγανίζετε τις φέτες σε καυτό βούτυρο έως ότου εκείνες ροδίσουν.
– Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.
– Καθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης.
– Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.
– Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.