Σουφλέ ζυμαρικών. Δεν υπάρχει νέος, μεγάλος, παιδί και ενήλικας που να μην αγαπά τα ζυμαρικά. Ειδικά όταν είναι στο φούρνο με λιωμένα τυριά. Το αγαπημένο πιάτο των μαμάδων καθώς σε λίγη ώρα μπορούν να φτιάξουν ένα σούπερ φαγάκι! Ελάτε να τα σερβίρουμε φουρνιστά με τυριά και αλλαντικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο!
Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών :
1 πακέτο πέννες
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. τυρί καπνιστό τριμμένο
150 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
2 ντομάτες σε ροδέλες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής για σουφλέ ζυμαρικών
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε. Σοτάρουμε το μπέικον και το ζαμπόν σε λίγο βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά. Σε ένα πυρίμαχο βάζουμε τις μισές ντομάτες κάτω, από πάνω τα ζυμαρικά με το ζαμπόν και το μπέικον και τα μισά τυριά. Στη συνέχεια στρώνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Και το σουφλέ ζυμαρικών είναι έτοιμο.