Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τέλεια συνταγή για λαχταριστά κοκάκια που γίνονται σαν αφρός

Συνταγή για κοκάκια: κοκάκια είναι ένα από τα γλυκά τα οποία αρέσουν στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Περίπου το 95% των Ελλήνων, τα λατρεύει.

Συνταγή για κοκάκια: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Για το παντεσπάνι

Για την κρέμα

Για το γλάσο

Συνταγή για κοκάκια: Εκτέλεση συνταγής

Για το παντεσπάνι

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τους κρόκους για 5′,
  3. Προσθέτετε το αλεύρι στο οποίο έχετε ρίξει το μπέικιν και τέλος τη μαρέγκα και συνεχίζετε να ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
  4. Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρί και με ένα κορνέ ετοιμάζετε τις ροζέτες για τη βάση και το καπάκι.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 8′-10′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Βγάζετε από τη φωτιά και όπως είναι το μείγμα ζεστό ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  3. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Για το γλάσο

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, το αφαιρείτε από τη φωτιά, ρίχνετε το κακάο ανακατεύετε, συνεχίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
  2. Αφού έχετε χτυπήσει τα αυγά τα ρίχνετε σιγά – σιγά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύετε ελαφρά.

Στρώνετε στις μισές ροζέτες μία κουταλιά της σούπας κρέμα. Βουτάτε τις άλλες μισές μέσα στο γλάσο και τις τοποθετείτε σαν καπάκι πάνω από την κρέμα. Βάζετε τα κοκ στο ψυγείο.

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

Χωρίς χέρια, με μεγάλη καρδιά και χρυσό μετάλλιο – Όταν η δύναμη της θέλησης ξεπερνάει κάθε δυσκολία

TAGS:
Advertisement