Τραχανάς με φέτα, Υλικά:
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 4 φλιτζάνια νερό
– 1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
– 170 γρ. τυρί φέτα θρυμματιστεί
– 1/3 φλιτζάνι γάλα (κατά προτίμηση πλήρες γάλα)
– αλάτι για γεύση προαιρετικά
Τραχανάς με φέτα, εκτέλεση:
– Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει καφέ χρώμα (φροντίστε να το παρακολουθείτε προσεκτικά, ώστε να μην καεί).
– Ανακατέψτε στο νερό, τραχανά και μια πρέζα αλάτι.
– Βάλτε να βράσει, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για δεκαπέντε λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να εμποδίσετε τον τραχανά να κολλήσει. Ο τραχανάς απορροφά μεγάλο μέρος του νερού και θα είναι μαλακό. (Βλέπε σημειώσεις)
– Προσθέστε το γάλα και τη φέτα και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
– Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για πέντε λεπτά.
– Γευτείτε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, εάν είναι απαραίτητο.(Βλέπε σημειώσεις)
– Σερβίρετε με ψωμί και απολαύστε!
Τραχανάς με φέτα, σημειώσεις:
1. Εάν αισθάνεστε τον τραχανά να κολλάει κάτω κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ξύστε προσεκτικά το κάτω μέρος χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ή μεταλλικό κουτάλι.
2. Ανάλογα με τη φέτα που χρησιμοποιείτε, μπορεί να μην χρειαστεί πολύ αλάτι. Γευτείτε και προσαρμόστε όπως είναι απαραίτητο
Ο τραχανάς με φέτα αποτελεί ένα πολύ νόστιμο φαγητό, το οποίο μπορεί να κερδίσει τόσο τους γονείς, όσο και τα παιδιά τους!