Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα για να ικανοποιήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά δεν ξέρετε πως να κάνετε σπιτικό φύλλο; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αγχώνεστε, διότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.
Σπιτικό φύλλο για πίτες: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής
Σπιτικό φύλλο για πίτες: Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
– 1 κουταλάκι του γλυκού (σ.σ. όχι γεμάτο) αλάτι
– 6 κουταλιές της σούπας λάδι
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή εναλλακτικά δύο κουταλιές της σούπας τσίπουρο
– χλιαρό νερό
Σπιτικό φύλλο για πίτες: Εκτέλεση συνταγής
– Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ.
– Ζυμώνουμε, ρίχνοντας χλιαρό νερό για να γίνει η ζύμη μας αφράτη και μαλακιά, έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας.
– Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια, ανάλογα με το πόσα φύλλα χρειαζόμαστε.
– Κάνουμε μπαλάκια.
– Βάζουμε ελαφρύ λάδι στο δίσκο και τα αφήνουμε για τριάντα λεπτά, σκεπασμένα με μεμβράνη και πετσέτα.
– Ανοίγουμε τα φύλλα, ανάλογα με το μέγεθος από το ταψί, που χρησιμοποιούμε.
– Βάζουμε τα ζυμωμένα μπαλάκια σε κλειστή σακούλα.
– Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το πρωί.
– Τα βγάζουμε από το ψυγείο.
– Τα αφήνουμε έξω για δύο ώρες.
– Τα λαδώνουμε με καλαμποκέλαιο.
– Τα αφήνουμε είκοσι λεπτά να ξεκουραστούν.
– Ανοίγουμε φύλλο, με πλάστη για να φτιάξουμε την πίτα που επιθυμούμε.