Μοσχαρίσιο συκώτι: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γεύμα για όλη την οικογένεια, το οποίο να συνοδεύεται, με τηγανητές πατάτες; Τότε, μπορείτε να φτιάξετε μοσχαρίσιο συκώτι, με τηγανητές πατάτες και όλοι να γλείφετε, τα δάχτυλά σας. Αναλυτικότερα:
Ακολουθούν αναλυτικά, τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής:
Μοσχαρίσιο συκώτι: Τα υλικά της συνταγής
– 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος
– 1 έως 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
– χυμός λεμονιού από 1-2 λεμόνια
– 100 γραμμάρια νερό
– 1 κουταλιά της σούπας, με μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας, με ρίγανη
– 1 κουταλιά της σούπας κοφτή, με μουστάρδα
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κουταλιά του γλυκού, με δεντρολίβανο
Μοσχαρίσιο συκώτι: Η εκτέλεση της συνταγής
– Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
– Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες 1 εκ. και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
– Το μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 1 λεπτό για να πάρει χρώμα.
– Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για επιπλέον 1 λεπτό.
– Σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια, βάζουμε το νερό, το μέλι, ρίγανη, τη μουστάρδα και το σκόρδο.
– Προσθέτουμε δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
– Μαγειρεύουμε συνολικά το συκώτι για 4-5 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνει αρκετά σκληρό.
– Αφαιρούμε από φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ρίγανη.
* Επιπλέον κόλπο: Αν το συκώτι μας είναι γάλακτος ακολουθούμε τα βήματα της συνταγής. Αν δεν είναι γάλακτος πρώτα το βάζουμε σε γάλα για 3-4 ώρες. Το σκουπίζουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία μαγειρέματος.