Γλυκό ψυγείου: Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο γλυκό, το οποίο φτιάχνεται από τη γιαγιά. Ένα γλυκό, το οποίο ταιριάζει με την εποχή που διανύουμε. Αυτό, διότι μπαίνει στο ψυγείο. Για να το κάνετε τέλεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
– 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια. – 3 ποτήρια γάλα. – 3 ποτήρια πορτοκαλάδα. – 2 ποτήρια ζάχαρη. – 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ.
– Βουτήξτε τα μπισκότα σας μέσα στο γάλα. – Στη συνέχεια πάρτε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ. – Σε αυτό βάλτε μία στρώση από τα μπισκότα. – Έπειτα, πάρτε ένα κατσαρολάκι. – Σε αυτό βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη και τα τρία ποτήρια γάλα. – Ακολούθως, ανακατέψτε, τα υλικά σας. – Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά έως ότου εκείνο πήξει. – Όταν πήξει, ρίξτε το πάνω στα μπισκότα. – Έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. – Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα. – Αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση με τα μπισκότα. – Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο. – Σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε.