Κεφτεδάκια φούρνου – Εύκολη συνταγή: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για τα παιδιά σας; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και να φτιάξετε τέλεια κεφτεδάκια φούρνου.
– 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
– 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
– 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
– 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
– Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά έως ότου ομογενοποιηθεί, το μείγμα.
– Το ζύμωμα κάνει περισσότερο αφράτο, τον κιμά.
– Τοποθετούμε με μεμβράνη το μπολ για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
– Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
– Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
– Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
– Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια δίπλα – δίπλα.
– Ψήνουμε, τα κεφτεδάκια, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου εικοσιπέντε με τριάντα λεπτά.
– Βάζουμε τη βρώμη σε νιφάδες μέσα στον κιμά, αλλά δεν την αλέθουμε να γίνει σκόνη. Μπαίνει με σκοπό να αφατέψουν, τα κεφτεδάκια.
– Μπορούμε να τρίψουμε στον τρίφτη ή να λιώσουμε, τη ντομάτα μας, στο μούλτι. Βοηθά στο να αφρατέψει ο κιμάς.