Υλικά συνταγής:
1 κατσαρόλα για το φούρνο
Φέτες μπέικον (ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας)
6 κουταλιές σκόνη πάπρικας
3 κουταλιές της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
χοιρινό λαιμό, κομμένο σε φέτες
κρεμμύδια
ντομάτες
σάλτσα μπάρμπεκιου
Εκτέλεση συνταγής:
– Απλώστε τις φέτες μπέικον στο κάτω μέρος και στα εσωτερικά τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάλτε την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι το μείγμα μπαχαρικών. Κόψτε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε χονδρές φέτες.
– Στη συνέχεια, ρίχνετε το χοιρινό κρέας στο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύετε.
– Κρατάτε τη κατσαρόλα λίγο όρθια σε μια γωνία και στρώνετε εναλλάξ το κρέας, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες πλάι-πλάι ή το ένα πάνω στο άλλο.
– Στη συνέχεια, απλώστε τη σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω από αυτό.
– Σκεπάζεται τη κατσαρόλα με καπάκι και ψήνεται σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2.5 ώρες.
Τέλος, όταν είναι έτοιμη η συνταγή με το ψητό χοιρινό, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα ποιοτικό γεύμα.