syntagi-karmponara-spaggeti-gia-toys-filoys-tis-italikis-koyzinas-104539
16:00

Συνταγή καρμπονάρα σπαγγέτι για τους φίλους της Ιταλικής κουζίνας

16:00
Χριστίνα Προφαντή

Είστε λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας, αλλά δεν ξέρετε, τι να ετοιμάσετε; Υπάρχει λύση! Φτιάξτε υπέροχη καρμπονάρα σπαγγέτι, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Υλικά:

– 1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

– 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικά)

– 4 αυγά

– 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας

– 1 αλάτι πιπέρι και μαύρο πιπέρι για γεύση

– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

– 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση:

-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό, ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε,μέχρι να γίνουν al dente.

– Στραγγίστε καλά.

– Αφήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

– Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε ελαφρώς το ψιλοκομμένο μπέικον και αμέσως μετά βάλτε το στην άκρη.

– Στο ίδιο τηγάνι: προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.

– Αφού ζεσταθεί προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε το σε μέτρια φωτιά.

– Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το για ακόμα 1 λεπτό.

– Προσθέστε το λευκό κρασί εάν επιθυμείτε και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.

– Βάλτε από πάνω τα μακαρόνια.

– Χτυπήστε τα 4 αυγά και ρίξτε τα στο τηγάνι.

– Ρίξτε το μπέικον.

– Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα.

– Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

– Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας την κορυφή του πιάτου με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Advertisement

Advertisement