Για το παντεσπάνι:
• 5 αυγά
•150γρ ζάχαρη
•250γρ αλεύρι
•1 βανίλια
•1 πρεζα αλάτι
•1 μπέϊκιν
•2 κουταλιές της σούπας νερό
Για την κρέμα:
•1 λίτρο γάλα
•2 κρόκους αυγων
•80γρ βούτυρο
•80γρ κορν φλαουερ
•100γρ ζάχαρη
•1 βανίλια
Για το γλασσο:
•250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
•250ml κρέμα γάλακτος
•1 κουτάλια μέλι
Για το παντεσπάνι:
•χτυπάμε αυγά, ζάχαρη, νερό και βανίλια για 5-6 λεπτά.
•κοσκινιζουμε το αλεύρι, μπέϊκιν και αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κουτάλια κουτάλια στο μείγμα μας
•το ψήνουμε η’ σε ένα ταψάκι και μετά χωρίζεται σε δυο παντεσπάνια ή χωρίζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε δυο ταψάκια…ότι σας βολεύει
Για την κρέμα:
•βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
•σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά
Για το γλάσσο:
•βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί αλλά προσοχή μην την βράσετε!!!
•σε ένα άλλο σκεύος έχουμε κομματιάσει την κουβερτούρα και ρίχνουμε το μέλι. Μετά ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος.
•αφήνουμε δυο λεπτά το μείγμα και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένα λείο γλάσσο.
Στο ταψάκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι, από πάνω την κρέμα, μετά το άλλο παντεσπάνι και από πάνω το γλασσο και μετά στο ψυγείο!
Το βέβαιο είναι ότι οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν με τις ικανότητές σας στη ζαχαροπλαστική και είμαστε βέβαιοι πως θα σας ζητήσουν την συνταγή μας.