Θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, στα γρήγορα και δεν έχετε κάτι στο ψυγείο σας; Φτιάξτε μόνοι σας ένα σοκολατένιο γλυκό στο ποτήρι και θα μας θυμηθείτε.
Εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλά υλικά, καταπολεμήστε τις υπογλυκαιμίες σας, με κάτι που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, το οποίο θα έχει αγνά υλικά και σίγουρα αρκετά λιγότερες θερμίδες από τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς. Ας δούμε λοιπόν πως θα φτιάξετε αυτή τη νόστιμη συνταγή βήμα – βήμα.
Υλικά συνταγής:
- Παντεσπάνι τούρτας έτοιμο
- 1 κρέμα στιγμής σοκολάτα Γιώτης
- Garni Γιώτης (είναι η σαντιγί)
- Tριμμένα φουντούκια
- Σιρόπι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- λίγη φλούδα από λεμόνι ή 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση συνταγής:
- Τα βράζουμε για 10 λεπτά όλα μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Ετοιμασία γλυκού στο ποτήρι
- Κόβουμε το παντεσπάνι με τα μπολάκια ανάποδα για να είναι όλα ίδιο μέγεθος.
- Τα τοποθετούμε μέσα σαν βάση στο ποτήρι.
- Τα σιροπιάζομαι όλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ την στιγμιαία κρέμα σοκολάτας Γιώτης και βάζουμε μία στρώση περίπου 2 με 3 δάχτυλα στο ποτήρι.
- Χτυπάμε την Garni -Σαντιγί και γαρνίρομαι με σχεδιάκια με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου.
- Τελειώνουμε γαρνίροντας με τριμμένα φουντούκια και στολίζοντας με πουράκια ή κερασάκια ή ότι άλλο αρέσει.
- Η δοσολογία είναι ανάλογα πόσα θέλετε να ετοιμάσετε ..αν θέλετε πολλά διπλασιάστε τα υλικά.
- Καλή απόλαυση γιατί πραγματικά είναι τέλειο και πανεύκολο.
- Τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν και να διατηρηθούν.
Μόλις παγώσει το σοκολατένιο γλυκό, μπορείτε να το βγάλετε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Καλής σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!