Υλικά συνταγής:
1 αυγό
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
1 φλυτζάνι λάδι
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι
3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας μαγιά
αλεύρι οσο πάρει
Από πάνω
κρόκο αυγού
σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής:
– Βάζουμε σε μία λεκάνη τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου τρία τέταρτα.
– Παίρνουμε ζύμη μεγέθους καρυδιού και τοποθετούμε σε ταψί αφού εχουμε στρώσει λαδόχαρτο. Αφού γεμίσουμε το ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν , περίπου μία ώρα.
– Ψήνουμε στους 175 βαθμούς.
– Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου 15 λεπτά.
Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι τα γευτούν, θα σας ζητήσουν τη συνταγή.