Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό και νόστιμο φαγητό για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά την ακόλουθη συνταγή.
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, αλλά και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο: Υλικά συνταγής
– 15 κολοκυθάκια
– 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
– 2 κρεμμύδια ξερά
– 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
– Άνηθο
– Μαϊντανό
– Δυόσμος
– 4 αυγά
– Χυμό από 4 λεμόνια
– Ρύζι Καρολίνα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ελαιόλαδο
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο: Εκτέλεση
– Σε ένα μπολ τοποθετούμε κιμά και κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά κομμάτια.
– Επίσης, βάζουμε στο μπολ άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, δύο αυγά, λίγο ρύζι Καρολίνα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
– Στη συνέχεια, ζυμώνουμε όλα τα υλικά, μαζί.
– Αφού έχουμε καθαρίσει και αδειάσει πρώτα, τα κολοκυθάκια, τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
– Έπειτα, τα στρώνουμε στη γάστρα.
– Ακολούθως, τρίβουμε ένα μεγάλο καρότο και το ρίχνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.
– Βάζουμε νερό για να σκεπαστεί η σειρά, που βρίσκεται κάτω.
– Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
– Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο και πιο συγκεκριμένα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 90 λεπτά.
– Φτιάχνουμε, το αυγολέμονο, με δύο αυγά, χυμό από τα λεμόνια, καθώς και μία κουταλιά corn flour.
– Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο από πάνω για το τέλος.