Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο, υλικά:
6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο (ροζμαρί)
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο, εκτέλεση:
– Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές των φιλέτων.
– Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
– μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα ( 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.)
– Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 3 έως 4 λεπτά.
– Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο: τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βαλσάμικο, βασιλικό, ρίγανη,, δενδρολίβανο και θυμάρι.
– Τηγανίστε για περίπου 15 λεπτά, ( έως ότου το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ.)
– Για να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το θερμόμετρο θα πρέπει να μετράει 74 βαθμοί C.
Το σίγουρο είναι ότι θα νιώσετε υπέροχα και θα «μαγέψετε» το σύντροφό σας.