Υλικά συνταγής:
– 4 τεμάχια κότσι χοιρινό
– ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
– 4 σκελίδες σκόρδο
– 2 ποτήρι μπύρα
– 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
– δενδρολίβανο
– 6-7 φύλλα δάφνη
– 8-10 κόκκους πιπέρι
– αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
– Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό κότσι και βάζετε κομματάκια σκόρδο γύρω-γύρω.
– Βάζετε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε τα κότσια να κάνει κρούστα.
– Σβήνετε με κρασί και την μπύρα. Βάζετε στην γάστρα μια στρώση από δενδρολίβανο, φύλλα δάφνης και μεταφέρετε τα κότσια.
– Το ψήνετε για 3 ώρες στους 200οC.
– Συνοδέψτε με πατάτες φούρνου.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η παραπάνω συνταγή αφορά τη δημιουργία τεσσάρων μερίδων.