Υλικά συνταγής:
– 1.500 γρ. μπακαλιάρο υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
– 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
– σπορέλαιο
– αλάτι
– πιπέρι
– κουρκούτι
– σκορδαλιά
– πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση συνταγής:
– Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
– Στραγγίζουμε καλά και στεγνώνουμε καλά το ψάρι, με χαρτί κουζίνας.
– Φτιάχνουμε το κουρκούτι.
– Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες.
– Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και έπειτα ανακατεύουμε.
– Βουτάμε κάθε κομμάτι μέσα στο ταψί με το αλεύρι.
– Τινάζουμε κάθε κομμάτι για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ, με το κουρκούτι.
– Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια.
– Δεν ρίχνουμε απότομα τον μπακαλιάρο στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι, τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
– Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο και γίνει τραγανός, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
– Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά, όλο σε λαδόκολλα για να είναι παραδοσιακό.
Αυτό ήταν! Ο μπακαλιάρος σας είναι έτοιμος κι εσείς μπορείτε να τον σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα για να γιορτάσετε όλοι μαζί την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.