syntagi-25is-martioy-paradosiakos-mpakaliaros-me-skordalia-101853
13:22

Συνταγή 25ης Μαρτίου: Παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

13:22
Newsroom

Η 25η Μαρτίου είναι κοντά και εσείς ψάχνετε τι θα μαγειρέψετε; Μη στεναχωριέστε! Μπορείτε να ετοιμάσετε μπακαλιάρο σκορδαλιά, που είναι μια παραδοσιακή συνταγή της ημέρας, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Υλικά συνταγής:

– 1.500 γρ. μπακαλιάρο υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο

– 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα

– σπορέλαιο

– αλάτι

– πιπέρι

– κουρκούτι

– σκορδαλιά

– πατάτες τηγανητές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά, σερβισισμένος με πατάτες.

Εκτέλεση συνταγής:

– Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.

– Στραγγίζουμε καλά και στεγνώνουμε καλά το ψάρι, με χαρτί κουζίνας.

– Φτιάχνουμε το κουρκούτι.

– Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες.

– Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει στους 180 βαθμούς Κελσίου.

– Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και έπειτα ανακατεύουμε.

– Βουτάμε κάθε κομμάτι μέσα στο ταψί με το αλεύρι.

– Τινάζουμε κάθε κομμάτι για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ, με το κουρκούτι.

– Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια.

– Δεν ρίχνουμε απότομα τον μπακαλιάρο στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι, τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.

– Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο και γίνει τραγανός, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

– Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά, όλο σε λαδόκολλα για να είναι παραδοσιακό.

Advertisement

Αυτό ήταν! Ο μπακαλιάρος σας είναι έτοιμος κι εσείς μπορείτε να τον σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα για να γιορτάσετε όλοι μαζί την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Advertisement