Στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λάδι ή βούτυρο,περνάω δυο – τρεις βόλτες τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν.Δεν τα αποφλοιώνω.
Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα,όταν αρχίσει να λιώνει βάζω και το λάδι.
Προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα.
Σε ένα ταψάκι στρώνω λαδόκολλα και με το κουτάλι φτιάχνω μικρά βραχάκια.
Αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν και τα τυλίγω ένα-ένα σε σελοφάν ή αλουμινόχαρτο.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να εφαρμόσουμε με φουντούκια,φιστίκια ή όποιον άλλον ξηρό καρπό θέλουμε.
Advertisement
Μπορούμε να βάλουμε διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια,γίνονται υπέροχα κι έτσι!
Advertisement
Δοκιμάστε κι εσείς αυτή την καταπληκτική και πανεύκολη συνταγή για σοκολατάκια και είμαστε σίγουροι πως μόλις δοκιμάσετε το αποτέλεσμα, θα μας θυμηθείτε.
Να είστε σίγουρες πως οι καλεσμένοι σας θα ζητήσουν να τους πείτε το ζαχαροπλαστείο από όπου προμηθευτήκατε τα σοκολατάκια με αμύγδαλα.