Θέλετε να γλυκάνετε το άλλο σας μισό και δεν ξέρετε τον τρόπο; Υπάρχει λύση. Μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμο κέικ μηλόπιτας.
Γέμιση με μήλα
αποξηραμένα μήλα (455 g)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (220 g)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
4 φλιτζάνια νερό (960 mL)
Κέικ
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για τη σκόνη (625 g)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (170 g)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 g)
2 μεγάλα αυγά
Μελάσσα (335 g)
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (240 mL)
ζάχαρη , για το σερβίρισμα
Γέμιση με μήλα – Εκτέλεση
-Συνδυάστε τα αποξηραμένα μήλα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση προς υψηλή θερμότητα και ανακατέψτε.
-Μαγειρέψτε για 30 λεπτά-1 ώρα ή έως ότου τα μήλα να είναι τρυφερά και να έχουν απορροφήσει το υγρό.
-Πολτοποιήστε τα μήλα και στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα.
-Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Κέικ – Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε: το αλεύρι, baking powder, baking soda, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενοποιημένο το μείγμα.
Προσθέστε τα αυγά και τη μελάσα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και να πάρει ένα χρώμα ανοιχτό καφέ.
Προσθέστε ⅓ του μείγματος από το αλεύρι στο μπολ με τα αβγά και ανακτατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Προσθέστε το μισό βουτυρόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Συνεχίστε να προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το βουτυρόγαλα εναλλάξ, χτυπώντας καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.
Αφήστε το μείγμα για μισή ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελισίου.
Αλευρώστε καλά μια καθαρή επιφάνεια και βάζετε το κέικ.
Πασπαλίστε από πάνω και επιπλέον αλεύρι.
Σχηματίστε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και κόψτε το σε 5 κομμάτια.
Ψήστε για 12 λεπτά κάθε κομμάτι της ζύμης του κέικ.
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς.
Για να φτιάξετε μια μηλόπιτα πύργο, βάλτε ως βάση μια στρώση κέικ και βάλτε από πάνω μια στρώση από μήλα.
Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα στρώματα κέικ.
Τυλίξτε το κέικ σε πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε το για 24 ώρες.
Μόλις το βγάλετε τρίψτε λίγη ζάχαρη από πάνω για να το σερβίρετε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ευχαριστήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο.