Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ψιλοκόψτε τα πλύνετε τον άνηθο και στεγνώστε, τρίβετε τους σπόρους κόλιανδρου και το κύμινο σε ένα μύλο.
Στύψτε το χυμό λεμονιού και κόψτε το λίπος σε μικρά κομμάτια.
Ενώστε όλα τα υλικά μαζί.Βάλτε το μπολ με κιμά, καλυμμένο με καπάκι, στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ζεσταίνετε το φούρνοστο μέγιστο, καλύψτε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι.
Χρησιμοποιήστε βρεγμένα χέρια και παίρνετε ξύλινα σουβλάκια τα οποία πριν τα βρέχετε καλά και τυλίγετε γύρω γύρω κιμά.
Βάλτε τα κεμπάπστο ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο, ψήνετε μέχρι να κοκκινίσει η μία πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε απαλά και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε τα μαγειρεμένα κεμπάπζεστά, γαρνιρισμένα με κρεμμυδάκια (καλύτερα μαριναρισμένα) και χόρτα.