Κεμπάπ στο φούρνο: Αν δεν έχετε δοκιμάσει κεμπάπ, ίσως έχει έρθει η ώρα να το κάνετε. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη νόστιμη.
Κεμπάπ στο φούρνο: Τα Υλικά που θα χρειαστούμε
- 500 γραμμάρια αρνίσιο ή χοιρινό κιμά
- 300 γραμμάρια κρεμμύδι
- 50-70 g χοιρινό λίπος
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 λεμόνι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου , κύμινο
- αλάτι
Κεμπάπ στο φούρνο: Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ψιλοκόψτε τα πλύνετε τον άνηθο και στεγνώστε, τρίβετε τους σπόρους κόλιανδρου και το κύμινο σε ένα μύλο.
- Στύψτε το χυμό λεμονιού και κόψτε το λίπος σε μικρά κομμάτια.
- Ενώστε όλα τα υλικά μαζί.Βάλτε το μπολ με κιμά, καλυμμένο με καπάκι, στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ζεσταίνετε το φούρνο στο μέγιστο, καλύψτε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι.
- Χρησιμοποιήστε βρεγμένα χέρια και παίρνετε ξύλινα σουβλάκια τα οποία πριν τα βρέχετε καλά και τυλίγετε γύρω γύρω κιμά.
- Βάλτε τα κεμπάπ στο ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο, ψήνετε μέχρι να κοκκινίσει η μία πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε απαλά και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρετε τα μαγειρεμένα κεμπάπ ζεστά, γαρνιρισμένα με κρεμμυδάκια (καλύτερα μαριναρισμένα) και χόρτα.
Διαβάστε Επίσης:
ΟΗΕ: Σε κατάσταση πείνας 821,6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως
Πάρος: Η υπέροχη στάση των ΚΤΕΛ που είναι και δανειστική βιβλιοθήκη
«Έφυγε» πρόωρα ο πιτσιρίκος που μοιράστηκε το «χρυσό παπούτσι» του Μουντιάλ με τον Χάρι Κέιν
Advertisement