Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική ζύμη για πίτσα: Πως φτιάχνεται η ζύμη πίτσας

19:19
News_Room

Φτιάξτε σπιτική ζύμη για πίτσα μόνες σας με τον πιο εύκολο τρόπο. Αυτή η ζύμη για σπιτική πίτσα είναι η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει.

Είναι απλούστατη και ετοιμάζεται ταχύτητα παρόλο που περιέχει φρέσκια μαγιά αφού δεν απαιτεί φούσκωμα η ζύμη. Η υφή της είναι τραγανή και γίνεται πολύ πιο παρουσιάσιμη και παρεΐστικη όταν ετοιμάζεται τετράγωνη στο μέγεθος του ταψιού για τον φούρνο. Για την σπιτική ζύμη για πίτσα χρειάζομαι…

Υλικά

225 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) κοσκινισμένο. -25 γρ. μαγιά (νωπή). -150 ml χλιαρό νερό. -2 κ.σ. ελαιόλαδο. -2-3 πρέζες αλάτι. -1 κοφτή κ.γλ. δενδρολίβανο, ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά για έξτρα γεύση)

Advertisement

Τρόπος Παρασκευής

Ανακατεύω την μαγιά με το νερό και αφού διαλυθεί προσθέτω το λάδι και το αλάτι. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και τα μυρωδικά στο αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω μία ελαστική ζύμη. Η δόση είναι αρκετή για ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί φούρνου (που φτιάχνει μία μεγάλη και χορταστική πίτσα-ιδανική αν έχω φίλους στο σπίτι) ή για δύο μικρότερες. Απλώνω την ζύμη στο ταψί (αφού την ανοίξω πρώτα με τον πλάστη) και προσθέτω πρώτα την σάλτσα της προτίμησης μου (βλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας) και μετά τα υπόλοιπα υλικά που επιθυμώ (βλ. εύκολη σπιτική πίτσα). Ψήνω την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή ράγα στήριξης στους 225-235°C για να γίνει η βάση τραγανή. Προς το τέλος του ψησίματος μπορώ να τοποθετήσω το ταψί στον πάτο του φούρνου για 5’ 15-20′ περίπου (αναλόγως του φούρνου) για να ψηθεί καλύτερα και να πάρει χρώμα από κάτω. Σερβίρω την πίτσα ζεστή από το φούρνο.

Καλή επιτυχία

Advertisement

Advertisement

Όταν μάθετε πως φτιάχνεται αυτή η σπιτική ζύμη δεν θα ξανά παραγγείλετε πίτσα από έξω!

TAGS:
Advertisement