Μαρμελάδα από φρούτο: Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να τρώνε κάτι ελαφρύ, παρά κάτι βαρύ. Όσον αφορά το πρωινό σας, οι λύσεις είναι πολλές και διάφορες. Μία από αυτές είναι να αλείψετε μαρμελάδα σε ψωμί για να φάτε ένα ελαφρύ πρωινό. Αναλυτικότερα:
– 2 φλ. ψιλοκομμένο φρούτο της επιλογής σας
– 1 με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (ανάλογα με τα γούστα σας)
– 1 με 2 κουταλιές της σούπας μέλι, maple cyrup ή ζάχαρη (ανάλογα με τα γούστα σας)
– 2 κουταλιές της σούπας chia seeds
– Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα φρούτα σας. Βγάλτε τους τα κουκούτσια, αν έχουν, καθαρίστε τα και κόψτε τα κομματάκια.
– Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το φρούτο και μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το εκεί μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαν σιρόπι για περίπου 5-10 λεπτά.
– Λιώστε το με το πίσω μέρος μιας σπάτουλας.
– Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.σ. λεμόνι. Δοκιμάστε και προσθέστε και άλλο μέλι ή λεμόνι αν θέλετε.
– Ρίξτε μέσα και τους σπόρους chia. Αφήστε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά μέχρι να γίνει πιο παχύρευστο. Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο παχύρευστη η μαρμελάδα σας προσθέστε κι άλλους σπόρους chia.
– Αφήστε την μαρμελάδα σας να κρυώσει και μεταφέρετέ την σε ένα βαζάκι. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας για περίπου 2 εβδομάδες. Θα διαπιστώσετε ότι με την ψύξη θα γίνει ακόμα πιο πηχτή. Φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε να την βάλετε και στην κατάψυξη για περίπου 3 μήνες.
– Αν δεν θέλετε να είναι ορατοί οι σπόροι chia μπορείτε να περάσετε την μαρμελάδα σας από το μπλέντερ.