Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική λεμονάδα: Εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόνο 3 υλικά που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

14:16
Newsroom

Λεμονάδα, σπιτική, τί καλύτερο για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας. Η χειροποίητη λεμονάδα πάντοτε εντυπωσιάζει και είναι το καλύτερο ποτό για το καλοκαίρι.

Ο χυμός από λεμόνι πάντα ξεδιψάει και γεμίζει ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας. Η συνταγή για τη σπιτική λεμονάδα που ακολουθεί είναι απλή και με υπέροχη γεύση.

Advertisement

Υλικά για ένα  λίτρο

1/2 λίτρο φρεσκοστημένο χυμό λεμονιού

Advertisement

1/2 κιλό ζάχαρη

Advertisement

200 ml νερό

1 αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι του 1 λίτρου με αεροστεγές πώμα.

Παρασκευή

Advertisement

Βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι με το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε να μην πάρει βράση. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και αναμειχθεί καλά με το νερό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Στύβουμε τα λεμόνια μας και περνάμε το χυμό τους από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι. Τον χυμό αυτό ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο σιρόπι ανακατεύοντας σιγά με την κουτάλα.

Για να αποστειρώσουμε το μπουκάλι, μπορούμε να το βυθίσουμε για μερικά λεπτά σε βραστό νερό. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα την συμπυκνωμένη λεμονάδα μας. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Πώς σερβίρουμε

Advertisement

Γεμίζουμε ένα γυάλινο ποτήρι περίπου ως το 1/3 με τη λεμονάδα και το υπόλοιπο με κρύο νερό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε πάγο αν θέλουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.

TAGS:
Advertisement