Λεμονάδα, σπιτική, τί καλύτερο για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας. Η χειροποίητη λεμονάδα πάντοτε εντυπωσιάζει και είναι το καλύτερο ποτό για το καλοκαίρι.
Ο χυμός από λεμόνι πάντα ξεδιψάει και γεμίζει ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας. Η συνταγή για τη σπιτική λεμονάδα που ακολουθεί είναι απλή και με υπέροχη γεύση.
Υλικά για ένα λίτρο
1/2 λίτρο φρεσκοστημένο χυμό λεμονιού
1/2 κιλό ζάχαρη
200 ml νερό
1 αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι του 1 λίτρου με αεροστεγές πώμα.
Παρασκευή
Βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι με το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε να μην πάρει βράση. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και αναμειχθεί καλά με το νερό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύβουμε τα λεμόνια μας και περνάμε το χυμό τους από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι. Τον χυμό αυτό ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο σιρόπι ανακατεύοντας σιγά με την κουτάλα.
Για να αποστειρώσουμε το μπουκάλι, μπορούμε να το βυθίσουμε για μερικά λεπτά σε βραστό νερό. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα την συμπυκνωμένη λεμονάδα μας. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Πώς σερβίρουμε
Γεμίζουμε ένα γυάλινο ποτήρι περίπου ως το 1/3 με τη λεμονάδα και το υπόλοιπο με κρύο νερό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε πάγο αν θέλουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.