Σπιτική συνταγή: Πόσοι έχουν αγοράσει κέτσαπ από κάποιο σούπερ μάρκετ και δεν τους βγήκε καλή; Η απάντηση είναι πως έχει τύχει σίγουρα στον καθένα για μια στιγμή στη ζωή του. Πόσοι έχουν αγοράσει κέτσαπ από το σούπερ μάρκετ της γειτονιά τους και τους «βγήκε ο κούκος, αηδόνι»; Η απάντηση είναι πως επίσης έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε κάθε άνθρωπο.
Ωστόσο, το ερώτημα είναι αν κάποιος διαθέτει χρόνο και όρεξη. Χρόνο και όρεξη για να δημιουργήσει τη δική του σπιτική συνταγή για κέτσαπ, η οποία θα έχει σίγουρα αποτελέσματα και θα του βγει και οικονομικά. Αν κάποιος επιθυμεί να φτιάξει τη δική του σπιτική συνταγή για το συγκεκριμένο προϊόν, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα.
1ο υλικό: Ντομάτες
2ο υλικό: 2 κρεμμύδια μεγάλα
3ο υλικό: πιπεριές Φλωρίνης
4ο υλικό: αλάτι
5ο υλικό: ζάχαρη
6ο υλικό: ελαιόλαδο
Αρχικά, κόψτε τις ντομάτες και περάστε το συγκεκριμένο είδος λαχανικών από το μούλτι. Ακολούθως, περάστε στο μπλέντερ δύο μεγάλες πιπεριές. Το ίδιο κάντε και για τις πιπεριές Φλωρίνης. Προσοχή! Προσπαθήστε να βάλετε επαρκές αλάτι, αλλά μπόλικη ζάχαρη για την ποσότητα που θα μαγειρέψετε. Έπειτα, βράστε όλα τα παραπάνω έως ότου φύγουν όλα τα υγρά τους. Στο τέλος βάλτε και λίγο λάδι και αφήστε το να βράσει. Βάλτε τη ντομάτα σας στα μπουκαλάκια και όταν κρυώσει κλείστε τη. Αυτό ήταν! Πλέον έχετε δημιουργήσει τη δική σας σπιτική κέτσαπ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την τοποθετήσετε στο ψυγείο σας για να διατηρηθεί. Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν λίγο ρίγανη ή δυόσμο ή βασιλικό.